Negativitatea este interzisă în vânzări

|

Gabriel Ursan

Acest articol este un capitol din cartea de vânzări ”Vinde cu încredere”, de Gabriel Ursan. Înscrie-te în comunitatea ursales.ro și primești cadou pe email cartea Vinde cu încredere.

Vinde cu incredere

Scrie în 60 de secunde cât mai multe lucruri pentru care merită să fii o persoană recunoscătoare.

În echipa ta de vânzări, în vestiar, în birou, în mașină, în sala de ședințe sau în orice loc te întâlnești cu colegii tăi, ar trebui să pui acum un afiș mare pe care să scrie ”Negativitatea este interzisă”.

A fi negativ este ușor. Este ușor să te plângi. Este ușor să fii o persoană nemulțumită și critică. Lucrurile ușoare pot fi făcute de oricine.

Uită-te și tu, suntem înconjurați de negativitate la tot pasul. Titlurile articolelor de presă au ceva intrigant sau negativ ca să te facă să dai click și să citești.

Titlurile videoclipurilor de pe YouTube au ceva cu tentă negativă ca să-ți atragă atenția. Discuțiile cu străinii se duc rapid într-o tentă negativă, fie că vorbim despre vremea de afară că e prea cald, despre accidentele auto, despre politicieni, despre boli, despre sărăcie sau despre orice altceva.

Negativitatea curge prin toți porii societății umane și oricât de pozitivă, veselă și energică ai fi ca persoană, dacă permiți multă negativitate în jurul tău, aceasta te va copleși.

Așa că nu permite negativitate în jurul tău. Dacă ai vreun coleg care se plânge constant și povestește cât de nasol este totul, ia taurul de coarne și într-un mod cât mai asertiv cu putință explică-i că dacă nu are ceva bun de spus acum, să se întoarcă când are.

Prin ceva bun se înțelege ceva pozitiv sau ceva constructiv. Atunci când există o problemă sau un obstacol, toată lumea vede părțile negative și știe să le sublinieze. Foarte puțini întrevăd soluțiile sau vin cu idei care să miște lucrurile în direcția potrivită.

Meseria de om de vânzări este o meserie solicitantă din punct de vedere intelectual. Dacă mai ești și înconjurat de negativiști, izvorul tău de energie va fi secat.

Așa că în anumite momente este pur și simplu necesar să le spui negativiștilor să tacă și să plece, ca mai apoi să se întoarcă când au ceva bun sau util de spus.

Ești cumva tu o persoană negativă? Este valabil și pentru tine. Taci până ai ceva bun, util sau constructiv de spus. Negativitatea nu te ajută cu nimic, chiar dacă ai dreptate.

Da, ai auzit bine… chiar dacă ai dreptate. Viața este atât de nedreapta încât un om de succes în vânzări nu are pur și simplu timpul necesar și nu este dispus să consume energia necesară pentru a se plânge de chestii pe care nu le poate schimba fundamental.

Așa că înarmează-te cu energie pozitivă, declară negativitatea interzisă în jurul tău și croiește-ți drumul către succes cu forța unui râu învolburat care curge și își croiește drumul indiferent de obstacolele care i se pun în cale. Pozitivismul și energia bună face ca totul să înflorească în jurul tău.

Recitește acum lista cu lucrurile pentru care merită să fii o persoană recunoscătoare și fă acest lucru ori de câte ori simți nevoia.

Îți va aduce un plus de energie și pozitivism, deoarece recunoștința este unul dintre puținele sentimente incompatibile cu furia sau anxietatea. Nu poți fi furios și speriat în timp ce simți recunoștință.

Vrei să afli mai multe despre carte?

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei